FØRTE AN: Ordfører Grunde W. Knudsen førte an på gokartbanen. Foto: Privat

– Trodde ikke det skulle bli så populært

Kragerø Actionpark prøvekjørte området ti dager i 2019. Lørdag ble gokartbanen offisielt åpnet, etter at sjefen hastet til Danmark for å kjøpe flere karter.

– Vi trodde ikke at det skulle bli så populært som det har blitt. Her er det kjøring i ett sett, sier Lars Børre Lofthaug, mens han puster ut mellom slagene på den offisielle åpningsdagen.

Actionfylt

Ordføreren tok seg av det formelle, og actionparken krydret dagen med både endurokjøring og norgesmesteren i «breisladd». Tanken er at parken, som allerede tilbyr klatrepark og motorisert moro, skal utvides ytterligere når tiden føles riktig for det.

Les også
Odds nye spiss: - Dette er han mest imponert over i sin nye klubb

– Spenning, læring, mestring, sier Lofthaug om tanken bak et sted rikt på aktiviteter. Med Vestmar IL som nabo, ser man for seg at dem som er ute etter mer enn bare spenningen, kan ta aktiviteter inn i mer organiserte former.

Har tatt av

Men aller mest er actionparken for folk flest, og interessen for gokart har nådd uante høyder i de trakter. Lofthaug ser ikke bort fra at norgesferie kan føre til enda større kamp om plassen bak rattet i de 18 kartene.

ENDURO: Fagfolk på endurosykler sørget for action i Kragerø Actionpark. Foto: Privat

– Vi kjører drop-in, og noen dager har det vært bra ventetid. Men alle slipper til med litt tålmodighet, sier eieren av den i underkant av 450 meter lange kjørebanen.

Les også
Roy leide for liten bil – havnet i rullestol

– Jeg måtte til Danmark for å kjøpe flere karter. Dette har virkelig tatt av.

I byggetrinn

Såpass har trøkket vært, at hoverkart foreløpig ikke har kommet på banen, men tanken er at denne, samt gokart og mini-crosskart, skal utvide variasjonen i tilbudet ved parken på veien mot Stabbestad.

Les også
Roy leide for liten bil – havnet i rullestol

– Parken kommer i byggetrinn, og vi er veldig glade for oppslutningen til nå.