TIL TOPPS: Ulrik Fleiner vinner Sørlandet Petit Prix sammenlagt i klasse M13-14 år Foto: Privat

Ulrik (14) til topps på Sørlandet:- Har fått et favorittstempel

Den spreke 14-åringen innrømmer at han må prioritere for å bli god. Nå har han gjort det så bra at han har et fått et favorittstempel.

Under Sørlandet Petit Prix i helgen gjorde Ulrik Fleiner fra Grenland Sykleklubb det svært godt.

– Det var mye vind både på tempoen og under gaterittet. Det ble tøft, men jeg var heldig med vinden på tempoen og vant der, forteller Ulrik Fleiner.

Seieren på tempoetappen gjorde at han ledet sammendraget før lørdagens gateritt. Der fikk han spurtet seg til en åttendeplass etter å ha blitt stengt bak uten mulighet for å komme seg helt fram i feltet. Søndagen var det duket for fellesstart og rytteren fra Grenland Sykleklubb fornektet seg ikke.

– Jeg vant fellesstarten. Det var en veldig tøff bakke der som mange tømte seg i, så det var veldig deilig å vinne igjen. Det er bare det andre rittet i år.

Seieren på fellesstarten gjorde at Fleiner tok hjem sammenlagtseieren i klassen M13-14.

Favorittstempel

Etter at han vant tempoen for to helger siden og tempoen denne helgen innrømmer Fleiner at han nok har et lite favorittstempel.

– Det er veldig gøy med ritt igjen, men jeg merker at jeg har et lite favorittstempel nå etter to gode helger.

– Hvordan er det?

– Jeg syntes det er litt gøy, men jeg merker også at det er mange som er ute etter å ødelegge litt for meg. Så nå må jeg jo bare å holde det gående. Jeg har trua på at det kan gå.

Må ofre litt

Favorittstemplet har ikke kommet av seg selv. Ulrik forteller han bruker mye tid på sykkelsetet og har nok ofret mye i forhold til andre på sin alder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir ikke så mye tid utenom. Jeg ofrer mye sosialt for å sykle. I løpet av en uke har jeg seks til sju økter og til sammen blir det rundt 270 kilometer, så da er det ikke så mye tid til overs.

Fra Grenland sykkelklubb stilte også: Sebastian Rekvik, Sondre Knudsen, Håkon Lærum Berg, Emil Svarstad og Phillip Trede Stange.