Herkules-trener Jan Tore Rosland vil fortsatt ha det beste laget i fylket.
Herkules-trener Jan Tore Rosland vil fortsatt ha det beste laget i fylket. Foto: arkivfoto

– Verdt å vente på unggutta

Herkules-trener Jan Tore Rosland vil fortsatt ha det beste laget i fylket.

Skienslaget har vært fylkets beste herrelag i mange år, og ønsker fortsatt å være det, men den neste, store oppturen kan være noen år unna.

– Her og nå er målet å stabilisere oss i 2. divisjon, og holde et sterkt fokus på rekrutteringen, sier Jan Tore Rosland.

Hjemme i Porsgrunn

Gultrøyene sesongstarter søndag, på «hjemmebane» i Porsgrunnshallen (på grunn av valget) mot Viking.

RISA SERVERTE FOR NORGE

Lørdag spiller Urædd mot samme lag i samme hall, mens Kragerø er verter for Stavanger i premierehelgen.

Rosland har sett at det har vært større oppmerksomhet rundt konkurrenten i Porsgrunn i oppkjøringen, men synes ikke det er spesielt rart.

23 mann

– Urædd har vært litt mer ute med informasjon, og var dessuten påmeldt i NM, så greit nok, det. Fint med oppmerksomhet rundt håndballen, mener Herkules-sjefen.

Det som har skjedd i Herkules siden sist, er at en stall på 23 mann er etablert.

Ikke én for lite, understreker treneren.

FRISTET AV ODDS FILOSOFI

– Vi har et aldersspenn fra 17 til langt inn i 40-årene. Siden Herkules er en klubb hvor ingen får betalt, får man akseptere at jobb og familie noen ganger påvirker hvor mange vi faktisk er på trening. Vi er aldri 23, men mange nok til at vi opprettholder en god treningshverdag.

Verdt å vente

Rosland ser at tilvekstene kan komme fra egne rekker om noen år. Klubbens lovende 14- og 15-åringer gir håp om en ny æra for Herkules.

– Morten Rønningen har gjort en fantastisk jobb med denne gruppen, og fra 15 og nedover er rekrutteringen veldig god. Det er noe som er verdt å vente på.