UVÆR: Det er snø i lufta og kraftig vind i de vestlige fjellområdene i Telemark. Her på Haukelifjell ble det innført kolonnekjøring. Foto: Webkamera Statens vegvesen

Uvær skaper trøbbel: Stengt fylkesvei og kolonne over fjellet

Fylkesvei i Vinje måtte tirsdag kveld stenges. På E134 over Haukelifjell ble det innført kolonnekjøring.

Ifølge Vegtrafikksentralen er det et kraftig uvær som sørger for problemene.

– Det er kombinasjonen snø og kraftig vind, som sørger for at det ikke er forsvarlig å holde E134 åpen som normalt. Derfor måtte det bli innført kolonnekjøring, opplyste trafikkoperatør Tove Wåsjø ved Vegtrafikksentralen til Varden i 21.40-tiden tirsdag.

Berget vogntog

Tidligere tirsdag kveld ble E134 helt stengt da et vogntog fikk problemer og måtte berges.

– Årsaken er ikke helt kjent, men det var i hvert fall et vogntog på vei østover som ikke kom seg opp bakkene mot Haukelifjell. Så derfor sperret dette veien, men ved hjelp av en tungberger ble det fjernet, sier Wåsjø.

Stengt fylkesvei

Til tross for uværet var de fleste andre veier i fylket åpne tirsdag kveld. Unntaket er en liten del av fylkesvei 3416, Varlandsvegen.

– Den måtte stenges på grunn av uværet, men det er kun snakk om de innerste kilometerne. Tilbakemeldingene fra brøytemannskaper er at de håper å kunne få brøytet og åpnet i løpet av kvelden/natta, hvis været løyer litt, sier trafikkoperatøren.