Lars Vik har fått en solid utfordring når han skal skrive 24 teaterstykker på like mange dager.
Lars Vik har fått en solid utfordring når han skal skrive 24 teaterstykker på like mange dager.

Lars Vik skriver 24 skuespill på 24 dager

– Noen klatrer til topps på verdens høyeste fjell. Jeg skriver heller 24 skuespill i løpet av 24 dager, forteller Lars Vik.

I disse dager er Lars Vik i gang med å skrive 24 nye teatertekster på like mange dager. Han er med i den norske varianten av «24 plays in 24 days», noe som gir han en utfordring utenom det vanlige.

– 2. påskedag fikk jeg den første oppgaven. Så var det helt opp til meg når det gjaldt størrelsen. Jeg kunne dessuten helt ignorere oppgaven og heller lage min egen. De oppgavene jeg så langt har levert har ligget på mellom seks og 15 sider.

Når Varden snakker med ham har han akkurat sendt inn besvarelsen på oppgaven «Hva er din favorittsang?». «Hva er den ene sangen du spiller for å gjøre deg lykkelig?

Eller som får deg til å gråte eller le? Som gjør at du får bearbeidet aggresjon?», står det i oppgaveteksten. Og det er bonuspoeng til alle som bare bruker tekstene fra sangen i dialogen. Du kan sende inn bidraget ditt på det språket du måtte ønske.

Idébank

– Jeg har ikke gjort noe liknende tidligere og når jeg skriver nå legger jeg opp en idébank. Mange av de oppgavene jeg får tilsendt fungerer som skikkelige igangsettere.

Han forteller at han nå må skrive en lang stil hver eneste dag. Da han skrev stil på skolen lå karakteren mellom fem og en. Han var god i språk og stil, men de dårligste karakterene kom på grunn av at han ikke var spesielt flink til å holde seg til oppgaven. I denne maratonkonkurransen er ikke det så farlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I sin karriere som skuespiller og altmuligmann på Grenland Teater har Vik hatt en intensjon om å skrive et stykke i året og få det antatt, noe han føler han har klart siden 1990.

Utfordrende

Selv synes Vik at det er utfordrende å levere et stykke hver eneste dag noe som kan vise nye sider ved han selv.

Han føler det kan sammenliknes med å skyte fra hofta. Det var kollega Kjersti Høegh som hadde snappet opp denne utfordringen og Vik bet på fordi han nok er litt vill i nikkersen.

– Jeg har ikke fått noen form for evaluering. Sjangeren på stykkene så langt har vært et komisk drama på rim, et barnestykke og en heftig ekteskapskrangel. Leverer jeg ikke blir jeg disket, men nå skal jeg stå distansen ut. Jeg har vært tidlig ute og når stykket er sendt er det ingen angrefrist.