Ingunn Røiseland Sigurdsdatter ble mandag kastet ut av huset i Skippergata.
Ingunn Røiseland Sigurdsdatter ble mandag kastet ut av huset i Skippergata. Foto: Tore Øyvind Moen

Skal lage film om Ingunn Røiseland

Tom Marius Kittilsen og Pål Winsents er så fascinert av Ingunn Røiseland at de nå er i gang med en film om henne.

Onsdag var «Niceland» ett av prosjektene som fikk penger fra Sørnorsk filmsenter.

– Ingunn er en fascinerende dame som kjemper mot overmakten, og vi snakket med henne i august. Det som har skjedd de seneste dagene har ikke gjort dette prosjektet mindre spennende, forteller Kittilsen.

– Vi er takknemlig for de 50.000 kronene vi har fått fra Sørnorsk filmsenter til utviklingsstøtte. En lavbudsjettfilm ligger på rundt en million kroner, så vi trenger mer penger.

Mange tenker som Ingunn

Det er Fenomen tv, film og scene, ved Kittilsen, som er produsent, mens Kittilsen og Winsents står for manus og regi. Dokumentarfilmen skal ha en lengde på 45 minutter og produseres og spilles inn i Porsgrunn og Skien.

– Ideen dukket opp da vi så hvordan folk lever sine liv. Det er mange som tenker som Ingunn. Filmen kommer nok til å bli vist på ulike festivaler i Norge og vi håper også at den kan vises utenlands.

Pål Winsents (t.v.), Tom Marius Kittilsen, Jeanne Bø og Solfrid Nikita Tveit Holand fikk penger til sine prosjekter. 8
Pål Winsents (t.v.), Tom Marius Kittilsen, Jeanne Bø og Solfrid Nikita Tveit Holand fikk penger til sine prosjekter. 8 Foto: ARVE MOEN

250.000 til tungtvannsfilm

Kittilsen fikk også midler til dokumentarfilmen «Bakom historien».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Norges hittil dyreste dramaproduksjon er blitt spilt inn på Rjukan. Fenomen har vært med bak kamera og fulgt innspillingen. Teamet ønsker å fortelle den virkelige historien om tungtvannsaksjonen i kombinasjon bakomfilm fra dramaproduksjonen. Rammehistorien vil bli fortalt av hovedkarakteren Tor Nicolaisen.

– Vi har tidligere fått 100.000 kroner til utvikling og nå mottok vi 150.000 kroner til produksjon. Filmen som er på 30 minutter skal vises på NRK neste år, sier Kittilsen.

Sørnorsk filmsenter delte også ut 15.000 kroner til kortfilmen «Amma», laget av Ghopi Prabaharan fra Porsgrunn. Filmen handler om en innvandrergutt, som havner i klemme når mor kommer på sykehus uten økonomisk bistand for en operasjon.

LES OGSÅ:

-

Ingunn kastet ut av hjemmet sitt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-

Skremte huskjøpere fra å legge inn bud

-

Søkte gjennom huset etter «mistenkelig aktivitet»

-

Knytter Røiselands ideer til amerikansk terroristbevegelse

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-

Her blir Røiseland dømt til å bo i huset hun ble kastet ut fra