Øystein Vatnar (t.h), Runar Sannerud og Oddbjørg Storslett ser fram til nyåpningen i den gamle bilforretningen. – Vi tar gjerne imot brukte biler også, flirer de.
Øystein Vatnar (t.h), Runar Sannerud og Oddbjørg Storslett ser fram til nyåpningen i den gamle bilforretningen. – Vi tar gjerne imot brukte biler også, flirer de. Foto: FOTO: LENA BEATHE ARNEBERG

Åpner ny gigantisk bruktbutikk i Grenland

I løpet av våren får Grenland enda en gigantisk gjenbruksforretning. Nå trenger de flere varer.

I løpet av våren kommer nyåpningen i de 800 kvadratmeter store lokalene på Jordkjend i Skien. Før ble det solgt biler i lokalene. Nå er det gjenbruksvarer som skal trekke kunder dit.

Butikk nummer 31

Det er NLM Gjenbruk, som er del av Norsk Luthersk Misjonssamband, som nå satser friskt i Grenland. Når butikken i Skien åpner, er det den 31. av NLM gjenbruksbutikker i landet.

Interimstyreleder Runar Sannerud har klokketro på suksess.

– Vi ligger perfekt til. Rett utenfor passerer 10.000 biler i døgnet. Og det er mange som handler på Herkules som ser oss på veien, sier han.

– Vi har som mål å bli den fineste gjenbruksbutikken, sier Oddbjørg Storslett, som priser og velger ut klær og tekstiler som skal tas inn.

Oddbjørg Storslett, Runar Sannerud (midten) og Øystein Vatnar jobber iherdig med å gjøre klar den nye gjenbruksbutikken i Skien. De har 800 kvm å boltre seg på.
Oddbjørg Storslett, Runar Sannerud (midten) og Øystein Vatnar jobber iherdig med å gjøre klar den nye gjenbruksbutikken i Skien. De har 800 kvm å boltre seg på. Foto: Lena Beathe Arneberg
Øystein Vatnar viser frem en av skattene som har ankommet lokalene.
Øystein Vatnar viser frem en av skattene som har ankommet lokalene. Foto: FOTO: LENA BEATHE ARNEBERG
Oddbjørg Storeslett jobber med klærne.
Oddbjørg Storeslett jobber med klærne.
Flere møbler kommer inn. Denne tror initiativtakerne blir solgt fort.
Flere møbler kommer inn. Denne tror initiativtakerne blir solgt fort.

Alle de ansatte i butikken er frivillige. Foreløpig har de bare kapasitet til å ha åpent torsdager til lørdager.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Overskudd til hjelpearbeid

Foreløpig gjenstår en stor jobb med å fylle butikken med varer. De har allerede fått inn møbler, bøker, serviser, klær, utstyr og forskjellige pyntegjenstander. Men de frir til publikum for å få inn mer. De tar alt fra antikk og retro til moderne gjenstander eierne ikke lenger har bruk for.

Mottaket er åpent på mandager fra klokken 17 til 19.

– Men varene må være hele, pene og rene, sier Storeslett.

Overskuddet fra salget går til hjelpearbeid blant vanskeligstilte i andre verdensdeler, der i blant helse- vann og skoleprosjekter i Afrika.

Datoen for butikkåpningen er foreløpig ikke fastsatt.