Frode Sanni ble 42 år gammel.
Frode Sanni ble 42 år gammel. Foto: Pål Lundsholt

Frode reddet kvinne fra å bli knivdrept – lørdag ble han selv brutalt drept

I 2006 reddet Frode Sanni trolig livet til en kvinne i nabolaget da ektemannen angrep henne med kniv. I helgen mistet han selv livet etter å ha blitt stukket med kniv.

Tirsdag offentligjorde politiet navnet på den 42 år gamle snekkeren som ble drept inne på pauserommet på Maxbo lørdag.

– Det var Frode Mellemseter Sanni som døde lørdag, opplyser politiet i en pressemelding.

Navnet offentliggjøres i samråd med de pårørende.

42-åringen etterlater seg ett barn.

Les også: – Dette er en helt uvirkelig tragedie

Drapet, som ble begått av en 22 år gammel Maxbo-ansatt, har av politiet og vitner blitt beskrevet som svært brutalt. Gjerningsmannen skal ha brukt både kniv og øks.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reddet kvinne

For 10 år siden, i 2006, ble Sanni hyllet som redningsmann etter at han grep inn og avvæpnet en nabo som brukte kniv og slagvåpen mot kona i barnas påsyn.

Varden pratet med Sanni dagen etter hendelsen.

Les også: Det tok 23 minutter før politiet kom til Maxbo

– Jeg skal ikke framstille meg selv som en helt. Men jeg er redd kvinnen hadde blitt drept om noen ikke hadde grepet inn. Da jeg kom opp på verandaen slo ektemannen løs mot hodet på kona med et stort askebeger. Hun hadde da allerede et dypt knivstikk i panna og to i ryggen. Jeg handlet slik jeg gjorde i sinne, fortalte Sanni.

Sanni tok et kraftig tak rundt halsen på gjerningsmannen og løftet han nærmest etter halsen.

Les også: 22-åringen blir fengslet i fem uker for Maxbo-drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da han gjorde motstand klemte jeg hardere. Måtte bruke begge hendene. Først svarte han ikke da jeg spurte om han ville roe seg ned. Da klemte jeg enda hardere til. Først da fikk han fram et ja. Det førte til at jeg løsnet litt på grepet, fortalte Sanni videre.

Fikk heltemedalje

Med et fortsatt solid nakkegrep dro Sanni med seg gjerningsmannen inn fra verandaen og fikk plassert ham inne på kjøkkenet. Døra ble deretter låst, men trolig gikk den i vranglås. Sanni fortalte at han fryktet at mannen skulle stikke av gjennom kjøkkenvinduet, men han holdt seg i ro til politiet slo seg igjennom døra og fikk smekket håndjernet på. Han berømmet politi og ambulanse for rask utrykning. 

Les også: Ansatt (22) siktet for å ha drept kunde (42) på pauserommet

– Selvfølgelig er minuttene lange når du er oppe i en så dramatisk situasjon. Jeg synes det er veldig betryggende at politiet kan stille med to patruljer på så kort tid, fortalte han. 

I 2007 ble han tildelt en heltemedalje for sin innsats den aktuelle kvelden.

Etterforskes for fullt

Politiadvokat Kjell Ove Ljosåk sier tirsdag at de jobber videre med helgens drapssak for fullt. Den siktede 22-åringen ble mandag fengslet i fem uker med brev- og besøkskontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det gjenstår mye arbeid, blant annet flere avhør av både den siktede og vitner. Det var flere personer inne i butikken da drapet fant sted, sier Ljosåk.

Les også: – Han var aggressiv, oppskjørtet og virket ustabil

Hvordan drapet ble utført vil ikke politiadvokaten gå detaljert ut med, men det beslrives som brutalt.

– Ja, det er et svært brutalt drap, sier Ljosåk.