– Det er veldig gøy å vinne kåringen av månedens leserinnlegg i Varden! Innlegget har engasjert mange - både lærere og andre og jeg har fått mange tilbakemeldinger, sier Inger Tveit til Varden.

Teksten skapte et enormt engasjement i sosiale medier og i Vardens debattstudio.

Les innlegget «Lærer Inger svarer Roksund: Ett år til med frilek løser ingen problemer» her

Tveit har jobbet som lærer på småtrinnet i en årrekke og reagerte kraftig på Gisle Roksunds innlegg «Skolen skaper tapere allerede første skoleår». Derfor skrev hun dette innlegget som et tilsvar.

– I ettertid har det også ført til en videre debatt om seksåringene i skolen. Odin Adelsten Aunan Bohmann inviterte Roksund og meg til en konstruktiv prat hjemme hos seg. Vi fant ut at vi egentlig vil samme vei, og at vi er enige om mye, sier hun, og utdyper:

– Det koker ned til at de yngste elevene må møtes på sine premisser, og at lek og læring må gå hånd i hånd.

Tveit håper at innlegget når ut til de som styrer skolebudsjettene.

– Jeg håper en åpen debatt om utfordringene vi står overfor, vil øke forståelsen for dette hos dem som sitter på pengesekken. Lærere vil det beste for elevene sine. For å få til en trygg og god skolehverdag der alle opplever trivsel og mestring, trenger vi gode folk på laget!

Truffet en nerve

Juryen, bestående av printsjef Tom Arne Borgersen, frontsjef Julie Anda Hovland og debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen har gått gjennom alle leserinnleggene som har kommet inn i januar – og er samstemte om at Tveit er vinneren av årets første kåring.

– I tillegg til å ha blitt veldig godt lest, har Ingers innlegg skapt et stort engasjement og bidratt til en viktig debatt. Temaet har helt klart truffet en nerve og Inger kommer med mange gode tanker og innspill. Det er fint med en motstemme til et innlegg som allerede sto på trykk i Varden, sier frontsjef Julie Anda Hovland i sin begrunnelse.

Tveit mottar 2000 kroner i premie for sitt bidrag.

I juni 2020 startet Varden med kåringen av månedens leserinnlegg for å få flere telemarkinger til å delta i samfunnsdebatten.

Også i februar skal vi kåre månedens leserinnlegg og en ny leser vil få mulighet til å vinne 2000 kroner.

Sitter du på et godt tema, men er usikker på hvordan du skal gå frem for å få det ned på papiret? Send en epost til heidi.erikssen@varden.no for å få hjelp og innspill.

I tillegg har Varden laget en egen mal med konkrete tips til hvordan du kan skrive et godt leserinnlegg. Tipsene finner du her.

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.