Skiensmannen Nils-Håvard Nystein Tempelen har lyst til å glede andre. Dét er noe av grunnen til at han har lagt ut på en flere mil lang tur på en gressklipper.

– Det må du nesten forklare?

– Jeg er stolt pappa til to, og jeg har også lyst til å glede flere barn, sier Nystein Tempelen som i det siste har laget Tiktok-profilen MR_Felleskjøpet der målet nettopp er å lage smilende humor, og det gjerne for barn.

Samler inn penger

Turen fra langt oppi Luksefjellvegen i Skien og helt ut til Moheim ved E18 i Porsgrunn startet ved 13-tiden søndag. Hele turen strømmes på Tiktok-profilen hans, og gressklippersjåføren håper han kommer fram før det blir mørkt.

– Sola varmer, i alle fall enn så lenge her jeg sitter på gressklipperen. Det rister fælt, så det klør litt i rompa, ler han.

I forbindelse med turen har skiensmannen opprettet en spleis. Pengene derfra skal gå til noen ganske mye mer profesjonelle klovner.

– Jeg samler inn penger til Sykehusklovnene.

Sprer glede

– Hvorfor akkurat dem?

– Jeg har heldigvis ikke noe sånt med mine barn, at de må på sykehus. Men for foreldre som har barn der, så vet jeg at ting er veldig tøft. At andre kan spre på med glede som Sykehusklovnene gjør, vel, det er en fantastisk jobb de gjør og det synes jeg er helt flott. Så jeg håper jeg kan komme på besøk til dem med en slant, sier han og kryper opp på gressklipperstolen og kjører videre.