4300 innbyggere står allerede uten fastlege i Skien. Kommunen forventer at situasjonen vil forverres i løpet av våren, ettersom tre fastleger har sagt opp sin avtalehjemmel.

En fjerde fastlege har varslet at han vil gå av med pensjon til sommeren, skriver TA mandag.

Økte utfordringer

Ove Myklemyr, som er fagsjef for helse og rehabilitering i Skien kommune, erkjenner at de kommende avgangene vil bety økte utfordringer.

– Det blir flere ledige lister utover våren, og det betyr flere vikarleger. Publikum skal få legetjenester på det samme legekontoret som før, og bli ivaretatt der. Det lyses ut fastlegestillinger og hjemler, men rekrutteringen tar tid. Legesentrene prøver ofte også gjennom sine nettverk. I den grad de kjenner noen som kan være aktuelle, sier Myklemyr til avisa.

Disse slutter

I tillegg til Eva Romundset (47) på Kirkegaten legekontor, er det to fastleger ved Skiens største legesenter som skal slutte. Toril Brox Kjeldby (63) og Ubbat Ocak (44) skal begge gi seg ved Solum legesenter. Ifølge helsenorge.no, står Kjelby oppført med 1300 pasienter og har 114 på venteliste. Ocak står oppført med 1700 pasienter.