First House har blant annet fått refundert regninger fra middager på The Thief i Oslo.
First House har blant annet fått refundert regninger fra middager på The Thief i Oslo. Foto: Joakim Enger

Konjakk, chablis og soft is på skattebetalernes regning

First House, politikere, næringslivsfolk og kommunetopper spiser og drikker på skattebetalernes regning.

Dette melderNRK Telemarktirsdag. 

Soft is med strø og Red Bull

I samarbeid med Innovasjon Norge underskrev Telemark fylkeskommune en kontrakt med First House i 2013. First House skulle skaffe Telemark nye arbeidsplasser gjennom mellom en til fem større bedriftsetableringer, men foreløpig har det ikke blitt skapt en eneste, skriver NRK Telemark.

I tillegg til kontrakten på seks millioner kroner melder nåNRKat First House har fått refundert utgifter knyttet til reisevirksomhet, middager og drikke i arbeidet med prosjektet. De har fått refundert alt fra middager på The Thief til soft is med strø og Red Bull på Telemark fylkeskommunes regning.

En av regningene som er blitt levert til Telemark fylkeskommune er en restaurantregning hvor ni deltakere spiste og drakk for til sammen 13.142 kroner. 

NRK har kjennskap til at flere i fylkeskommunen har reagert på pengebruken, men skriver at ingen tør å uttale seg offentlig.

Kontrollutvalget har bedt om orientering

På spørsmål om hvorfor First House skal få dekket utgifter til softis, sjokolade, pølser og hamburgere, svarer fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, til NRK, at når ting skjer utenfor Oslo, leverer First House regning på mat og drikke. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kontrollutvalget i fylkeskommunen har bedt om en orientering om de formelle avtalene rundt Invest in Telemark, skriverNRK Telemark

Til NTB sier First House-sjef Per Høiby at First House har beklaget den negative oppmerksomheten saken har fått overfor fylkeskommunen.

– Vi ser at det var uheldig og umusikalsk å fakturere småutgifter som for eksempel mat på vei til møter i et så omfattende prosjekt. Dette burde vi ha fanget opp selv, sier Høiby tilAftenposten