Motebutikken M: Skien feirer sine fem år med moteshow og fest på Autostrada i kveld. På bildet; en av eierne, Mette Therese Sundland.
Motebutikken M: Skien feirer sine fem år med moteshow og fest på Autostrada i kveld. På bildet; en av eierne, Mette Therese Sundland. Foto: CORNELIA KOPPANG HENRIKSEN

M for mote og millioner

M: Skien har funnet suksessoppskriften på å drive motebutikk i Skien sentrum. Siden starten i 2008 har de to eierne tredoblet omsetningen.

– Hittil i år har vi hatt en omsetningsøkning på 17 prosent. Jeg vil tippe at vi ender opp med fire og en halv million kroner i år, sier Mette Valen, som er en av to eiere av motebutikken M: Skien som har vært i de samme lokalene i Skien sentrum siden starten.

De hadde åpning i august 2008 og har siden den gang tredoblet driftsinntektene: Åpningsåret hadde de en omsetning på 1,6 millioner kroner, mens i 2011 og 2012 lå omsetningen også på over fire millioner kroner.

Populære

– Jeg tror vi har gitt en bra service og kvalitet i forhold til den bransjen vi er i. Vi er blitt et selvstendig merkevareprodukt som har vært så heldige å ha hatt de klesmerkene som er populære. Vi blir plukket ut av bloggere og forskjellige magasiner og jobbet mye med å velge ut merker som vi vil ha med oss videre, sier Valen og legger til at målgruppen deres bare blir større og større.

– Lært av feilene

De første tre årene hadde selskapet et negativt resultat: 112.000 kroner i 2008, 9.000 kroner i 2009, 41.000 kroner i 2010.

– I startfasen så bestilte vi rett og slett for mye klær, vi hadde også en herre-avdeling som vi nå har lagt ned, sier Valen og legger til at de bestemte seg for å satse mer på kvinneklær.

De siste årene har butikken hatt et overskudd på 128.000 kroner i 2011 og 3.000 kroner i 2012.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har prøvd oss fram og lært av feilene vi har gjort, legger hun til.

Moteshow og fest

I kveld feirer klesbutikken sine fem år med moteshow, sprudlevann, mat og loddsalg i lokalene til bilforhandleren Autostrada i Skien.

– Vi må gjøre litt ut av det siden vi fyller stort år, sier medeieren av M: Skien, Mette Therese Sundland.

Modellene de bruker på moteshowet er kvinner fra kundegruppen deres på Facebook.

– Vi synes det er veldig greit å vise antrekkene på «mannen i gata», sier Sunland.

-

Fra 2008 til 2012 har omsetningstallene steget fra 1,6 millioner til 4 millioner kroner

-

Det året med høyeste omsetning så langt, var 2011 med nesten 4,2 millioner kroner.

-

Alt i 2009 hadde driftsinntektene fordoblet seg fra året før og lå på 3,5 millioner kroner.