Lydansvarlig på Elkjøp Skien Atle Fjæreide Steen (t.v.) selger trådløse høyttalere til Silje og Cato Listaul fra Seljord. BEGGE
Lydansvarlig på Elkjøp Skien Atle Fjæreide Steen (t.v.) selger trådløse høyttalere til Silje og Cato Listaul fra Seljord. BEGGE Foto: Ragnhild Johansen

Mye trådløs lyd under juletreet i år

Trådløse høyttalere, flettebøker og pizzasakser; det er litt av det som kommer til å ligge under juletreet i de tusen hjem om fire uker.

På Herkules er julehandelen i god gang. Inne hos Elkjøp pakker de ned de trådløse høyttalerne daglig. Sonos utgaver er produsert i tre forskjellige utgaver.

Ekteparet Silje og Cato Listaul står og vurderer den minste til 1.700 kroner.

– Vi lurer på å gi det til hverandre i julegave, sier Cato. Silje nikker. De bor i Seljord, men julehandelen tar de i Skien siden utvalget av butikker er større.

Lydansvarlig hos Elkjøp Atle Fjæreide Steen reklamerer så godt han kan. Han selger minst et par høyttalere om dagen.

– Det her blir årets julegave, mener han.

Anne Sofie Slåttedalen pakker inn julepresangbok.
Anne Sofie Slåttedalen pakker inn julepresangbok.

Lydprodukter scorer høyt

Elkjøp er en av de butikkene som vet hva de snakker om. Kommunikasjonssjef Øystein Schmidt forteller at kjeden har nettopp gjennomført en spørreundersøkelse blant 10.000 nordmenn om hva de faktisk ønsker seg til jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ser man på resultatene fra Telemark scorer trådløse lydprodukter veldig bra, sammen med klassikere som smarttelefon, nettbrett, bærbare PC og smart-TV. Actionkamera og hodetelefoner har også veldig mange i telemarkinger på ønskelista, sier han.

For dem som sliter ekstra mye har Elkjøp laget en egen julegavehjelp på nettet, som skal gi fasiten for hva du bør gi i julegave.

Utsolgt på Fletteboka

Inne hos Notabene går bestselgerne unna.

– Jeg skal ha «Duestien» til Thorbjørn Wahlstrøm, sier en kunde bestemt. Hun skal gi den bort i julegaven, men hun kommer kanskje innom igjen og kjøper en til seg selv også.

– Lokalhistorie går unna, sier hun. Men det er ikke bare historie som selger. Krim ligger også høyt på lista. Likeledes «Fletteboka» som tar for seg 75 forskjellige flettefrisyrer.

– Den er vi utsolgt på, fortalte Marianne Søtved. Hun holdt en knapp på den siste krimmen til Lars Kepler, men også boka om Stordalen gikk unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kniver fra Hellstrøm

Inne hos Jernia har de mest tro på pizzasaksen.

– Det er en fin gaven for dem som har alt, sier Svein-Egil Gammelsrød, men selv er han mest interessert i den nye knivserien til mesterkokken Eyvind Hellstrøm.

– Brødkniven er spesielt bra, med en utforming som skiller seg litt ut fra andre, sier han.

LES OGSÅ:

-

Tomine (7) trår til for andre barn

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-

Vil bli Telemarks egen juleby

-

Festkveld for julebordsfolket