Widerøe har alltid snakket om langsiktighet, sier styreleder for Skien Lufthavn, Arne Rui
Widerøe har alltid snakket om langsiktighet, sier styreleder for Skien Lufthavn, Arne Rui Foto: Tore Øyvind Moen

Overrasket over at Widerøe legger ned

Widerø legger ned ruta fra Skien lufthavn Geiteryggen til Bergen fra 29.juni.

Det melder flyselskapet i en pressemelding fredag ettermiddag.

Arne Rui, styreleder i Skien Lufthavn, er overrasket:

– Widerøe har aldri informert om noe slikt. I all vår kontakt med dem har de snakket om langsiktighet, sier Arne Rui.

Widerøe opplyser at nedleggelsen kommer som følge av nedgang i passasjerer og gjennomsnittsinntekt. Flyselskapet har hatt ruta siden april 2011.

– Det er trist å legge ned i Skien, men det siste året har vært vanskelig. Så langt i år har vi hatt en svikt i passasjertallet på 25 prosent, og inntektene har gått ned med 33 prosent. Vi har med andre ord betydelig færre passasjerer, og de betaler mindre,  sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i pressemeldingen.

Flyselskapet oppgir at de har jobbet aktivt for å få flere oljependlere til å benytte rutene fra Skien, uten at de har lykkes godt nok med dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

–  Vi er skuffet

Flyplassjef ved Skien Lufthavn, Magne Ryggetangen, sier til Varden at han og de ansatte ble svært skuffet og overrasket da de i dag ble informert om at Widerøe har valgt å legge ned sin rute fra Skien.

–  De ansatte synes det er underlig, og det tar nok noen dager før det synker helt inn. Den umiddelbare reaksjonen er at dette er skuffende og svært kjedelig, sier Ryggetangen.

–  Vi venter ikke til mandag, men begynner allerede i dag med å ta kontakt med andre flyselskap. Vi har jo tidligere hatt dialog med flere i forhold til ulike ruter, og det er jobben vi nå tar fatt på. Det er en måned til Widerøe slutter å fly herfra, og det er klart at det er en kort frist. 

Er du overrasket?

– Jeg har har fått meg at det er lavere aktivitet i oljenæringen og at det har innvirkning på annen industri.  Dermed har det blitt reduksjon i ruteprogrammet. Men, jeg ble overrasket i dag, gjentar Ryggetangen.

– Vi skal gjøre det vi kan, og vi gir oss ikke. Det blir ingen enkel jobb, men det er ikke snakk om at flyplassen blir lagt ned, avslutter han. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nå haster det

– Dette er en trist dag for Skien at vi står i fare for å miste tilbudet og flyplassen vår,  sier ordfører Hedda Foss Five.

Hun ble kontaktet av Widerøe før pressemeldingen ble sendt ut.

–Tidligere har det vært positive nyheter jeg har snakket med kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe om, det var det absolutt ikke i dag.

Kongsteien mente det var viktig å informere kommunen før det ble offentlig, og det setter jeg stor pris på. Det var høflig og ryddig gjort. Han beklaget budskapet, og det gjør jeg og, sier Foss Five.

Ønsker fortsatt drift

– Nå er det opp til styret i Skien lufthavn å forholde seg til situasjonen som er oppstått. Widerøe er deres største og viktigste inntektskilde, og det haster med å få på plass en ny aktør. Det er ikke første gang flyplassen er i en slik situasjon, men de har klart seg før og det er prisverdig at de bretter opp ermene igjen. Det er de som nå må se mulighetene, og jeg er avventende til at styret holder meg oppdatert på hvilke veivalg de gjør, sier Foss Five. 

Får de ikke ny aktør på banen kjapt, så vil ikke flyplassen være levedyktig. Jeg krysser fingrene, for kommunen vil gjerne at Skien skal ha en flyplass. Jeg er lei meg på de ansattes vegne, for det er aldri positivt for en arbeidsplass å bli rammet. Det er deres inntekt og levebrød, og jeg håper de blir tatt godt vare på av ledelsen. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Widerøe utgjør 70 prosent av inntektene til Skien lufthavn.

Reduserte i vinter

I februar skrevVarden at Widerøe reduserte antall flygninger til Bergen.

– Det er bare midlertidig. Det har Widerøe forsikret oss, sa lufthavnsjef Magne Ryggetangen til Varden den gang.

Varden oppdaterer saken.

 

29.juni er det slutt på Widerøe-flygninger fra Geiteryggen.

Posted byVardenon29. mai 2015