Politistasjonssjefen i Kragerø Øystein Skottmyr på åstedet hvor en av kommunens ansatte ble funnet død på jobb lørdag.
Politistasjonssjefen i Kragerø Øystein Skottmyr på åstedet hvor en av kommunens ansatte ble funnet død på jobb lørdag. Foto: NTB SCANPIX

Politisjef: – Ikke noe som tyder på at hun er utsatt for vold

Else Margrethe Brynemos omfattende hodeskader er sannsynligvis ikke et resultat av vold, mener politiet. Den 35 år gamle psykisk utviklingshemmede mannen er likevel siktet for grov kroppskrenkelse.

Det var lørdag kveld at politi og ambulanse rykket ut til Kalstad i Kragerø etter melding om at en kvinne var funnet livløs og med store hodeskader på asfalten.

Senere viste det seg at den 59 år gamle kvinnen, som jobbet ved en omsorgsinstitusjon for psykisk utviklingshemmede, hadde vært på spasertur i området sammen med en av beboerne.

Kunne ikke avhøres

Den 35 år gamle mannen kom gående alene tilbake til institusjonen og forklarte at den 59 år gamle kvinnen hadde blitt syk.

Les også:Frigir navnet på kvinnen som døde i Kragerø

Men det viste seg at altså at hun hadde fått store hodeskader etter en uviss hendelse. Hun fikk hjelp av en lege som tilfeldigvis var i nærheten, men livet sto likevel ikke til å redde.

35-åringen som hun var på tur med, ble raskt mistenkt, men på grunn av mannens psykiske utviklingshemming kunne han ikke avhøres. Mannen ble likevel siktet for grov kroppskrenkelse.

– Ikke vold

Politistasjonssjef i Kragerø, Øystein Skottmyr, sier til Varden søndag kveld at mannen først og fremst er siktet for å få oppnevnt en forsvarer.

Les også:Ordfører: – Ingen tidligere voldshistorie

– Hvor omfattende er skadene hun er blitt påført?

– Hodeskadene er forenlige med at hun kan ha falt i asfalten. Det er ikke noe som tyder på at hun er blitt utsatt for vold, sier Øystein Skottmyr til Varden søndag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hva slags forhold har avdøde og mistenkte hatt tidligere?

– Ikke noe annet enn at han er på institusjonen og hun er en av medarbeiderne som jobber på denne institusjonen, opplyser politistasjonssjefen.