En Youtube-video som ble lagt ut tirsdag kveld, viser Ingunn Røiseland og flere av hennes tilhengere tilbake i huset hun ble kastet ut fra mandag.
En Youtube-video som ble lagt ut tirsdag kveld, viser Ingunn Røiseland og flere av hennes tilhengere tilbake i huset hun ble kastet ut fra mandag. Foto: SKJERMDUMP: YOUTUBE

Røiseland «dømt» tilbake i huset

En YouTube-video som ble lagt ut på nettet tirsdag kveld, viser Ingunn Røiseland og flere av hennes tilhengere, tilbake i huset på Gråten i Skien.

Det er ikke kjent når videoen er spilt inn, men det er sannsynlig at det har skjedd etter at hun ble kastet ut mandag.  

Dømt av Folkedomsstolen

I videoen er Ingunn Røiseland og flere av hennes tilhengere tilbake i huset på Gråten i Skien. Her blir Røiseland dømt av den såkalte Norske Folkedomstolen til å bo i huset, som de omtaler som Niceland, så lenge hun ønsker.

Først kneler hun foran tre hvitkledde personer, som kaller seg for Folkedomsstolens rettsadministrasjon, i det de leser opp tiltalen for henne.

– Du tiltales herved for å ufrivillig å ha forlatt ditt hjem, sier de, og spør om hun erkjenner seg skyldig etter tiltalen, noe hun bekrefter.

Et lyder et rungende ja fra Røiselands tilhengere når mannen spør om juryen er enig i dommen.

Her har Ingunn Røiseland blitt dømt av den såkalte Folkedomstolen til å bo i huset hun ble kastet ut fra, så lenge hun vil.
Her har Ingunn Røiseland blitt dømt av den såkalte Folkedomstolen til å bo i huset hun ble kastet ut fra, så lenge hun vil. Foto: SKJERMDUMP YOUTUBE
Slik kommenterer Ingrunn Røiseland utkastelsen på sin egen Facebookprofil, under navnet Ingunn Sigrudsdatter.
Slik kommenterer Ingrunn Røiseland utkastelsen på sin egen Facebookprofil, under navnet Ingunn Sigrudsdatter.

Inne i huset et et titalls mennesker, flere av dem godt gjenkjennelige. Det er hevet over tvil at videoen er spilt inn i huset Røiseland er kastet ut fra. Både inngangspartiet og flere detaljer inne i huset er gjenkjennelige fra salgsprospektet som ligger ute påfinn.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ville blitt anmeldt

Politiadvokat Kjell-Ove Ljosåk kjenner ikke til om Ingunn Røiseland er tilbake i huset i tirsdag kveld, eller om hun var der natt til tirsdag. Politiet undersøkte tirsdagformiddag boligen etter tips om personer hadde oppholdt seg i huset uten tillatelse i løpet av natten.

Ljosåk sier på generelt grunnlag at Røiseland ville blitt pågrepet og anmeldt for ulovlig inntrenging dersom hun oppholder seg i huset nå. 

– Dersom hun skulle være tilbake i huset, ville hun blitt innbrakt. Hun har ikke lenger lovlig tilgang til huset, og ville blitt anmeldt for ulovlig inntrengning, sier han.

Operasjonsleder Ådne Røilid i politiet sier tidlig onsdag morgen at det ikke har vært folk i huset natt til onsdag, så vidt politiet kjenner til.

Tvangsselges

Mandag ble Røiseland kastet ut av huset sitt, som ligger nede ved vannet i Gråten i Skien.

Grunnen var at Røiseland ikke har betalt regningene sine på lang tid, og Namsmannen hadde til slutt fått en kjennelse av Tingretten om å ta fra henne boligen. Huset til Røiseland skal nå tvangsselges.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Røiseland ble samme dag arrestert av politiet fordi hun nektet å slippe de inn på tomta.

LES OGSÅ:

-

Ingunn kastet ut av hjemmet sitt

-

Skremte huskjøpere fra å legge inn bud

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-

Søkte gjennom huset etter «mistenkelig aktivitet»

-

Knytter Røiselands ideer til amerikansk terroristbevegelse