Ordfører Hedda Foss Five (Ap) kaller Høyre i Skien for bakstrebers og gammeldags etter deres utspill om at de  vil ha omkamp om sykehjem i Kverndalen og storbarnehage ved Lundedalen.
Ordfører Hedda Foss Five (Ap) kaller Høyre i Skien for bakstrebers og gammeldags etter deres utspill om at de vil ha omkamp om sykehjem i Kverndalen og storbarnehage ved Lundedalen. Foto: Halvor Ulvenes

Sjokkert ordfører gir ikke opp flyplassen

– Seriøst???! Ordfører Hedda Foss Five reagerer sjokkert på det klokkeklare negative signalet fra statssekretæren.

Torsdag fortalte statssekretær Tom Cato Karlsen i Samferdselsdepartementetegjeringen atregjeringen stopper statsstøtten til Geiteryggen.

– Skien oppfyller ikke kriteriene. Det er den brutale sannhet. Det er ikke hyggelig å gi slike beskjeder, men flyplassen får ikke statsstøtte neste år, sier han.

Det kan bety slutten for Skien lufthavn.

LES OGSÅ:Mister livsviktig støtte

Skiensordføreren får nyheten overbrakt bare kort tid etter at hun har sendt brev til statsråd Ketil Solvik-Olsen og bedt om et møte om statsstøtten til Geiteryggen.

Har ikke gitt opp

– Det forventer jeg at vi får. Dette må opp på statsrådsnivå, det dreier seg om en flyplass i en by. Vi har ikke gitt opp Geiteryggen, sier Hedda Foss Five.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ:– Widerøe driver et råttent spill med pendlerne

Hun er imidlertid klar på at uten statsstøtte blir det ingen flyplass, kommunen kan ikke kompensere frafall av statsstøtte på ti millioner.

– Det er det ikke flertall for i bystyret, sier hun.

– Vanskelig for DAT

Jan Terje Olsen (H) har heller ikke gitt opp.

– Vi har statsstøtte ut året, og kommer til å fortsette å påvirke, sier han.

Danske DAT må ha svar innen 1. juli om videre drift på Geiteryggen.Da kan de starte flyginger i august. Får de ikke det, kommer de neppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da blir det vanskelig for DAT, sier styreleder Arne Rui i Skien lufthavn.

LES OGSÅ:DAT vil til Geiteryggen