Ingunn Røiseland (50) ble hentet av politiet siden hun har vanskeliggjort tvangssalget av boligen sin på Gråten           i Skien. Støttespillere omringet Røiseland da 16 politifolk tok henne med seg i arresten.          Begge
Ingunn Røiseland (50) ble hentet av politiet siden hun har vanskeliggjort tvangssalget av boligen sin på Gråten i Skien. Støttespillere omringet Røiseland da 16 politifolk tok henne med seg i arresten. Begge Foto: Tore Øyvind Moen

Skremte huskjøpere fra å legge inn bud

De som kom på tvangssalgsvisning hos Ingunn Røiseland ble truet med rettssak. Da troppet 16 politifolk opp for å kaste 50-åringen ut av sitt eget hjem.

I halvannet år har DnB ventet på betaling for tre boliglån de ga til Ingunn Røiseland tilbake i 2011.

Hun har ikke betalt det hun skylder, og har i Nedre Telemark tingrett gitt flere årsaker til det. Blant annet hevder hun at lånet ikke eksisterer. Banken har derimot tre gjeldsbrev med hennes signatur og pantedokumenter på 2,5 millioner i boligen hennes.

LES OGSÅ:Ingunn kastet ut av hjemmet sitt

Betalte ikke på lånet

Da hun i sin tid fikk lån av DnB, var banken skeptisk. De fryktet hun ikke klarte å betjene gjelden. Men, de sa likevel ja og utbetalte lånene med en fastrenteavtale.

Men, renter og avdrag ble ikke betalt. I juni fjor fikk DnB medhold om tvangssalg av huset.

Vanligvis får de som rammes av tvangssalg bli boende i huset til et salg er gjennomført.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Røiselands sak har derimot salgsprosessen vært komplisert.

Det er bakgrunnen for at hun i går ble pågrepet av politiet og ført vekk fra hjemmet sitt, omringet av flere støttespillere.

Truet kjøpere med rettssak

Det har vært flere visninger i det hvite huset på Gråten, både felles- og separatvisninger, men alt har ikke gått helt knirkefritt. Ifølge en rettskjennelse fra juli i år, som Varden har fått innsyn i, har Røiseland motarbeidet tvangssalgsprosessen av boligen.

Hun skal ha sagt til folk som var på visning at de kom til å bli saksøkt om de kjøpte huset på tvangssalg. Men, saken skulle ikke føres for en vanlig norsk domstol, men for en folkedomstol som er under opprettelse.

Filmet folk på visning

En annen interessent til den 208 kvadratmeter store boligen følte seg svært utilpass under visning. Ingrunn Røiseland skal ha filmet dem som så på boligen, noe de ikke satt særlig pris på. De varslet advokaten som jobber med tvangssalget. Da gikk DnB til tingretten for å få fjernet Røiseland fra huset, så det kan selg- es.

DnB frykter hennes oppførsel kan føre til lavere bud fra interessenter, noe banken taper på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prisantydningen på boligen er 2,5 millioner, men så langt har det bare kommet inn et bud på 2.150.000 kroner. Det godtok ikke banken. Årsaken er at Røiseland skylder mer enn det.