Denne helgen håper arrangøren på 400 deltakere til Telemarks største datatreff i Skien fritidspark. Her fra fjorårets GalaxeLAN.
Denne helgen håper arrangøren på 400 deltakere til Telemarks største datatreff i Skien fritidspark. Her fra fjorårets GalaxeLAN. Foto: FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Snart klart for Telemarks største datatreff

Til helgen fylles Skienshallen og flerbrukshallen i Skien Fritidspark med deltakere til Telemarks største dataparty: GalaxeLAN.

– Vi har snart 300 forhåndssolgte billetter, og det er mange som kommer og betaler i døra, og, sier Andé Jensen. Han arrangerer GalaxeLAN i samarbeid med rundt 20 frivillige i Crew og Team fritid i Skien kommune.

Håper på 400 gamere

I fjor deltok omkring 300 personer fra 13-år og oppover, i år håper Jensen at opp mot 400 vil delta. Hallene har en kapasitet på 500 pc-plasser. Riggingen av flerbrukshallen og Skienshallen begynner i morgen, slik at alt er klart til storinnrykket klokken fire fredag ettermiddag.

– Det kommer folk fra Grenland, og hele Telemark generelt, men de siste årene har vi også hatt deltakere fra Vestfold, Trondheim, Bergen og Stavanger blant annet, sier han.

36.000 kroner i premie

Jensen forklarer at de som deltar konkurrerer om 36.000 kroner i premie fordelt på tre spill, eller compoer som det heter på LAN-språket.

– Disse spillene er League of Legend, Cs: GO og Starcraft 2. I de to første spillene er det lag på fem mot fem som konkurrerer mot hverandre, mens det i Starcraft 2 er det en mot en.

– I fjor og tidligere år vant et lag fra Telemark League of Legend. Nå har det gått et år, så det kan hende at det er nye lag som har kommet seg opp, sier Jensen, og forteller at det legges må legges ned mange timer med

Ikke bare spilling

Jensen har vært med på arrangere GalaxeLAN siden 2005. Dette blir ansalgsvis det 25. lanet han deltar på, og han gleder seg.

– Det er veldig gøy og en treffer mange trivelige folk. Det er en grunn til at jeg holder på med dette, for å si det sånn. Den sosiale delen av det, og det å få folk samlet til å spille sammen med andre er viktig, sier han.

I tillegg til spillingen opplyser han at det også blir en del andre aktiviteter i Skien Fritidspark.

– Det  blir ikke bare data. Det blir blant annet bading med noen konkurranser i badeanlegget, en del uteaktiviteter og bordtenniskonkurranse, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGS�

:

-

I kø for landets største datatreff

-

PC-kast og spill døgnet rundt

-

Starter vinterferien med data og venner