Jørn Henning Lofstad skal selge Mets i Skien.
Jørn Henning Lofstad skal selge Mets i Skien. Foto: Tore Øyvind Moen

Sportsbaren Mets er til salgs

Eierne av Mets Sportsbar i Skien vurderer å selge utestedet.

Det bekrefter en av eierne, Jørn Henning Lofstad. Nye Mets Sportsbar AS, som er det korrekte firmanavnet, eies foruten Lofstad (20 %), av Atle Gløsmyr (20 %), Thomas Tvedt (20 %) og Tom Erik Tvedt (40 %).

– Vi har holdt på siden 2005 og med fulle jobber ved siden av, blir belastningen stor over tid, sier Lofstad.

Gått i pluss siden 2005

Rundt 30 ansatte blir informert mandag kveld. Det er kun en person som jobber opp mot 100 % på utestedet. De øvrige er deltidsansatte.

At eierne nå er enige om å selge, handler ikke om at økonomien skranter. Helt siden de fire gutta kjøpte stedet i 2005 har regnskapet gått i pluss. Det omsettes for cirka 8 millioner kroner og overskuddet har variert fra 600.000 til 900.000 kroner.

– Det er vel bare et av årene vi ikke harr tatt ut utbytte, sier Jørn Henning Lofstad.

Sportsbaren har holdt stengt siden 21. desember, etter at Skien kommune vedtok å suspendere sportsbaren Mets sin skjenkebevilling.
Sportsbaren har holdt stengt siden 21. desember, etter at Skien kommune vedtok å suspendere sportsbaren Mets sin skjenkebevilling.

Eierne inngikk for kort tid siden en ny tiårig leieavtale med huseier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er vel en klar indikasjon på at det ikke er planer om å legge ned. Nå vil vi ut i markedet og se om det finnes interessenter, sier han.

– Tro mot konseptet

Hva det er mulig å få for sportsbaren, varebeholdning og inventar inkludert, vil Lofstad ikke spekulere i foreløpig. Nå vil de kontakte en mekler for å få vurdert videre framgangsmåte i forbindelse med et eventuelt salg.

– Jeg og en av de andre eierne har holdt på i bransjen omtrent  siden vi var guttunger. En dag må vi si stopp. Det skal bli greit å kunne drive med andre ting på kvelder og helger. I løpet av et år legger vi ned ganske mange timer, fastslår Lofstad.

Han tror ikke de ansatte vil bli overrasket over at eierne nå vurderer salg.

– Det har ligget litt i kortene. Jeg tror også det kan være positivt å få inn noe nytt.

– Hvorfor har Mets gått såpass bra og vært så populær?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har hele tiden vært tro mot konseptet, sier Lofstad.