Lilleelvkrysset er et kryss mange trafikanter venter på at skal bli forbedret.
Lilleelvkrysset er et kryss mange trafikanter venter på at skal bli forbedret. Foto: FOTO: PER ARNE RENNESTRAUM

Tre kjemper om å få bygge det nye Lilleelvkrysset

Fire entreprenører ønsker å bygge den nye strekningen mellom Gimlevegen og Augestadvegen, bedre kjent som Lilleelvkrysset. Mandag ble tilbudene for totalentreprisen åpnet på Statens vegvesen Region sørs hovedkontor i Arendal.

Av de fire entreprenørene ble er en foreslått avvist grunnet mangel på tilfredstillende dokumentasjon i leveransen, skriver Statens vegvesen i en presssemelding.

Mange millioner

Tilbudene som er vurdert varierer fra snaut 229 millioner kroner til drøyt 303 millioner kroner og ser slik ut:

-

AF Gruppen                           228.909.126 kroner

-

AF Gruppen står som nummer en til å få kontrakten om bygging av Lilleelvkrysset. F.v. prosjekteringsleder i Statens vegvesen Hilde Lindell Vasaasen, Lars Hoksrud fra AF Gruppen og prosjektleder i Statens vegvesen Roar Gärtner.
AF Gruppen står som nummer en til å få kontrakten om bygging av Lilleelvkrysset. F.v. prosjekteringsleder i Statens vegvesen Hilde Lindell Vasaasen, Lars Hoksrud fra AF Gruppen og prosjektleder i Statens vegvesen Roar Gärtner. Foto: Elin Fykerud Johannessen

NCC Construction                281 829 819 kroner

-

Implenia/Zublin                     303 656 272 kroner

Tilbudene skal kvalitetssjekkes og behandles i Anskaffelsesnemda før endelig kontrakt signeres. Signering av kontrakt er forventet til å foregå rundt 1. desember. 

Milepæl

– Dette er den største konkurransen og derfor en milepæl for prosjektet. Dette betyr av vi nå kan jobbe videre mot bygging og folk vil se at det skjer noe ute i felten, sier prosjektleder i Statens vegvesen Roar Gärtner i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fv. 32 Gimlevegen – Augestadvegen er et av de største prosjektene i Bypakke Grenland og skal bidra til å gjøre de trafikale forholdene gjennom Porsgrunn sentrum bedre. Den nye strekningen vil telle 1,3 kilometer og har en totalkostnad på 570 millioner kroner.