19 år gamle Jesper Larsen fra Åfoss spiller League of Legends med sitt lag.
19 år gamle Jesper Larsen fra Åfoss spiller League of Legends med sitt lag. Foto: FREDRIK PEDERSEN

Vinner Jesper for femte gang?

Jesper Larsen fra Åfoss har vunnet konkurranser på LAN fire ganger tidligere. Økonomistudenten gjør det gjerne en femte gang.

Nærmere 350 unge mellom 13 og 23 år er samlet i Skien fritidspark. Like mange dataskjermer lyser i mørket i den store idrettshallen.

Det er musikk over høyttalerne, ellers er det ganske stille tidlig lørdag ettermiddag.

Fem mann på hvert lag

Jesper Larsen er økonomistudent i Kristiansand, men kommer hjem når GalaxeLan arrangeres i Skien. Han har vært med helt siden oppstarten på Åfoss skole. Etter en kort visitt på Klosterøya, er det tredje gang datapartyet arrangeres i Skien fritidspark. Det startet fredag og avsluttes søndag.

Jesper er på lag med skiensgutta Simon Ellefsen, Petter stenhaug, Kristian Kovacs og Tim Seltveit. Fem mannslagene konkurreres i League of Legends, med en premier på 12.000 kroner og i CS: Go med en førstepremie på 14.000 kroner.

Vinner Jesper skal pengene hovedsakelig gå til hybelhusleie i Kristiansand.

Det er plass til 500 deltakere på galaxeLan i Skien fritidspark. Lørdag lysten det i nærmere 350 skjermer.
Det er plass til 500 deltakere på galaxeLan i Skien fritidspark. Lørdag lysten det i nærmere 350 skjermer. Foto: FREDRIK PEDERSEN

Det spilles også Starcraft 2, det er en mot en og førstepremien er på 4.00 0 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avsluttes søndag

Konkurransene avsluttes på søndag. Da er det også tid for spillerne å gå hjem og sove.

– Vi har soveplass og en del benytter seg av den. Ellers går det på vann, mat og energidrikker. Det er flest gutter, men også en del jenter her, forteller Andre Jensen fra Team Fritid. De er arrangør sammen med Funkis, en kommunal fritidsklubb. Jensen berømmer de mange frivillige ungdommene som også er med.

Bordtennis og bading

Ute i foajeen står tre bordtennisbord, de ble alle benyttet mens Varden var der. En avveksling fra det stillesittende. Mange unge stakk også innom badet, og enda flere var ute for å trekke frisk luft med ujevne mellomrom.