Olaf Røinås lover passasjerene gratis bacon på ferden.
Olaf Røinås lover passasjerene gratis bacon på ferden. Foto: Privat

Frister pensjonister med gratis bacon på bussen

Jula varer ikke helt til påske, og nå har LB-tur erstattet gratisribba med en tre-pack bacon.

Før jul var det utsiktene til gratis ribbe som skulle få pensjonister og andre harryhandlere til å kjøre buss til handleparadiset Nordbyen ved Strømstad.

Men ellers er konseptet det samme: Annenhver tirsdag fyller sjåførene Lars Brekka eller Olaf Røinås fra Stathelle-baserte LB-Tur den blå bussen sin med forventningsfull pensjonister og setter kursen mot Sandefjord. Deretter går ferden over bøljan blå med FjordLines nyrenoverte "MS Oslofjord" til Strømstad og ønskemålet Nordbyen.

– Vi startet opp dette tilbudet en god stund før jul, men da var det gratis ribbe til passasjerene. Nå er det gratis bacon, og det er Fjordline som spanderer, sier sjåfør Olaf Røinås.

Igjen og igjen

Passasjerene kan gå på ved Tangen i Sannidal, Kragerø, Stathelle, Skien, Porsgrunn,  Larvik og i Sandefjord. Olaf Røinås forteller at det har tatt litt tid å gjøre tilbudet kjent, men at folk er fornøyde med ferden.

– Vi har hatt passasjerer som har vært med oss i alle fall tre ganger, og som lover å komme igjen. Til tirsdag skal vi ha med flere og tjue passasjerer, og det blir hyggelig.

Den nye taxfree-butikken på MS Oslofjord blir verdens største på en dagferje.
Den nye taxfree-butikken på MS Oslofjord blir verdens største på en dagferje. Foto: Fjordline

Horten Moss

Turbussen har ikke kjølerom, og passasjerene må derfor sørge for å kjøpe varer som holder seg når det nå etter hvert blir varmere i været. Turen tilbake går via Horten-Moss, men Røinås vil ikke dermed karakterisere dette som en «smuglerrute».

– Nei, det tror jeg slett ikke. Jeg har inntrykk av at de fleste helst kjøper mat. Det kan nok være de som kjøper alkohol og tobakk, men det legger ikke sjåførene seg opp i.

– Smuglerrute? Nei!