Maria Solheim og Malin Lindstrøm liker å lage mat. – Vi prøver å spise så sunt som mulig, sier duoen.
Maria Solheim og Malin Lindstrøm liker å lage mat. – Vi prøver å spise så sunt som mulig, sier duoen.

Maria og Malin (16) flyttet 150 mil for å spille håndball

I august i fjor flyttet Maria Solheim og Malin Lindstrøm fra Harstad til Skien for å spille håndball i Gjerpen og for å studere ved Toppidrettsgymnaset. Det har de ikke angret ett sekund.

– Nei, vi har vel egentlig ikke det, sier Maria Solheim (16) og kikker bort på samboeren, Malin Lindstrøm (16).

– Det har gått veldig bra, smiler Lindstrøm mens øynene sveiper over den, over snittet, rene studenthybelen.

Orden

– Vi liker å ha det rent og ryddigst, så vi prøver å holde litt orden. Selv om det kanskje ikke alltid er like lett, flirer Solheim som etter litt fram og tilbake innrømmer at de gikk over gulvene før Varden dukket opp.

– Vi pleier vel kanskje ikke å ha det fullt så ryddig som vi har det akkurat nå. Vi får vel være såpass ærlige, innrømmer ungjenta.

De to Harstad-jentene, som har kjent hverandre siden 1. klasse på barneskolen, er strålende fornøyde med at de valgte Gjerpen og Skien når de først valgte å flytte fra Troms.

Maria Solheim og Malin Lindstrøm stortrives som samboere i Skien. Nå drømmer de to Harstad-jentene om å spille Gjerpen opp i 1. divisjon. BEGGE
Maria Solheim og Malin Lindstrøm stortrives som samboere i Skien. Nå drømmer de to Harstad-jentene om å spille Gjerpen opp i 1. divisjon. BEGGE Foto: Pål Lundsholt

Stålkontroll

– Vi hadde begge lyst til å kombinere studier og håndball. Det er ikke så lett hjemme i Harstad. Så når muligheten bød seg her i Skien måtte vi bare slå til, sier Lindstrøm.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

16-åringen er likevel er den første til å innrømme at det var litt rart å flytte fra venner og familie.

– Klart det. Men det har gått over all forventning. Vi stortrives, både på skolebenken og på håndballbanen, sier ungjenta som sammen med samboeren har stålkontroll på hva som rører seg på hjemlige trakter.

– Jo da, foreldrene våre ringer så å si hver eneste dag, så vi har brukbar kontroll på hva som skjer i Harstad. Vi får i alle fall med oss det viktigste, humrer Solheim som i likhet med Lindstrøm drømmer om en dag å kunne leve av håndballen.

– Absolutt. Målet er jo å spille i eliteserien. Men det blir nok tøft. Det er mange som drømmer om det samme, sier Solheim.

Kvalik

Denne sesongen har duoen mer eller mindre vært fast inventar på Gjerpens mannskap i 2. divisjon. Neste sesong kan det bli 1. divisjon på de to Harstad-jentene.

– Vi har en tøff kvalik foran oss, så vi tar ingenting på forskudd. Men det ser jo unektelig lovende ut, og det hadde vært utrolig moro å spilt Gjerpen opp i 1. divisjon. Så vi krysser fingrene for at det går veien, sier Solheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter planen blir Gjerpen-duoen i Skien fram til sommeren 2015. Da er studiene over.

– Det er planen. Men en skal aldri si aldri. Hvis vi rykker opp med Gjerpen og hvis de vil ha oss med videre kan det nok være at vi blir noen år til, avslutter Lindstrøm og får et bekreftende nikk fra samboeren.