Kjendismagasinet sprakk nyheten mandag.

Etter det Se og Hør skriver at det er ventet at nyheten skal offentliggjøres gjennom en pressemelding i løpet av de neste dagene.

Krevende avgjørelse

Tidligere i dag kunne Dagbladet fortelle at NRK var i ferd med å gjennomgå Sophie Elises kontrakt med NRK.

Valget om å avslutte samarbeidet skal ha vært svært krevende, og skal ifølge Se og Hørs kilder ha ligget på kringkastingssjefens eget bord.

Dagbladet: Ikke avgjort

Dagbladet skrivert på sin side at ingenting skal være avgjort rundt Sophie Elises framtid i NRK, , til Dagbladet.

– Vi skal ha første møte om dette i morgen, skriver sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør for NRK Underholdning, i en SMS til Dagbladet.

Over 4.000 klager

Kringkastingsrådet har mottatt over 4.000 klager som følge av et slettet Instagram-bilde fra influenseren Sophie Elise, som har en podkast hos NRK.

Bildet som ble publisert, viser influenseren sammen med en annen kvinnelig kjendis foran et speil, der man kan se at kvinnen holder en liten pose med hvitt innhold. Flere har tolket innholdet som en form for narkotika. Det aktuelle bildet ble raskt slettet.

Torsdag i forrige uke, i en episode av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha», kommenterte hun saken for første gang – og sa at hun følte hun var blitt «kastet rundt i en tørketrommel i en uke nå».