Det var på ettermiddagen fredag for 14 dager siden – 9. juni – at ulykken skjedde. 11 år gamle Adnan var i ferd med å krysse veien i et fotgjengerfelt i byens sentrum da det smalt.

Med faren Abdi, moren Sada og småsøsknene Muna og Artan som skrekkslagne vitner ble Adnan påkjørt og dratt med mange meter under bilen som traff ham.

MIDT I BYEN: Dette bildet er fra ulykken som skjedde fredag 9.juni. Foto: Kjell Aulie

Dramatisk hendelse

– Jeg var våken hele tiden. Det gjorde så vondt i sår på ryggen, så jeg forsøkte å løfte meg litt opp, men kom meg ikke bort, fortalte Adnan til Telen i et intervju nylig.

Overfor Varden er Adnan tydelig på at det går greit med ham i dag, selv om han ble påført brudd i hodeskallen, hjernerystelse, skader i et øre og en rekke skrubbsår i ulykken tidligere denne måneden.

– Det går bra – bortsett fra at jeg ikke får løpe, spille fotball og se mye på skjerm, forteller Adnan da Varden møter ham og familien hans i hjemmet deres på Notodden.

VED GODT MOT: Men sommeren blir ikke slik Adnan (11) hadde håpet. Foto: Andreas Soltvedt

Moren besvimte

Unggutten har fått beskjed om å holde seg i ro i to måneder etter det som skjedde. Men både Adnan og foreldrene hans vet at det kunne gått så mye verre med ham enn dette.

– Jeg hørte gassen og sånn – og ble dratt og slengt under bilen. Jeg fikk litt vondt og har drømt om det en gang etterpå også, forteller Adnan.

Ulykken skjedde rett etter skoletid, og far Abdi hadde kommet til sentrum for kjøre resten av familien hjem. Adnan på sin side hadde med seg elsparkesykkelen sin da han krysset veien.

– Kona mi (Sada red.anm.) besvimte da hun så at Adnan var under bilen og ble dratt under den. Hun ble kjørt til Notodden sykehus etterpå, sier far Abdi.

FRA ULYKKEN: Adnans sparkesykkel lå på gata da Varden kom til ulykkesstedet. Foto: Kjell Aulie

Klemt under bilen

Faren forteller at bilen som traff Adnan var veldig lav, men at han prøvde å løfte den uten hell mens sønnen lå klemt på undersiden.

– Jeg ropte om hjelp. Så husker jeg at en mann, som var veldig sterk, kom og løftet den, mens andre dro Adnan ut, minnes faren.

Adnan ble fraktet til Drammen sykehus hvor han lå i to dager som følge av ulykken. På sykehuset ble det konkludert med at bruddet i hodeskallen vil lege seg selv dersom unggutten holder seg i ro til litt inn i august.

TAKKER FOR ALL HJELP: Her Adnan sammen med sin mor - Sada Ibrahim Ahmed, faren Abdi Ismail Artan og lillebroren Artan (7). Foto: Andreas Soltvedt

Takker for hjelp og omsorg

Likevel kunne det gått så mye verre - ikke minst hvis 11-åringen hadde droppet beskyttelse av hodet.

– Jeg hadde på meg hjelm. Det var en skatehjelm, forteller Adnan.

SKRAPET MOT BROSTEINSGATA: Dette er den harde skatehjelmen som Adnan hadde på hodet da han ble dratt med under bilen. Foto: Privat

Adnans foreldre er svært takknemlige overfor alle som har hjulpet sønnen og familien i forbindelse med ulykken.

– Vi trøster oss med at det går bra nå. Og vi sier: Tusen takk, Allah, sier mor Sada.

Politiet valgte å ta beslag i førerkortet til bilisten etter ulykken, men er sparsomme med andre opplysninger per nå.

– Det pågår fortsatt etterforsking i saken, bekrefter etterforskingsleder i politiet, Camilla Groth.