Den 38 år gamle mannen har siden mai i fjor vært kommisjonær for Burger King- restaurantene på Notodden samt på Revetal og i Tønsberg i Vestfold.

Tidligere denne måneden kom det ut i offentligheten at 38-åringen har gjort seg selv utilgjengelig uten å betale ut det han skal.

– Han har stukket av. Vi finner ham ikke og regnskapsføreren finner ham heller ikke, uttalte Morten Glenna, styreleder i selskapene som eier og driver restaurantene i dag, til Tønsbergs Blad som skrev om saken først.

STYRELEDER: Morten Glenna - her fotografert i en annen sammenheng. Foto: Kristin Tangen Tolo

Betydelig samlet beløp

En kommisjonær er en selvstendig næringsdrivende (38-åringen) som i dette tilfellet har stått for driften av tre Burger King-restauranter gjennom tre egne selskaper. Han har hatt ansvar for utbetaling av lønn og feriepenger til de ansatte, samt betaling av skatter og avgifter.

De tre berørte restaurantene eies av vestfoldingene Sverre Halvorsen og Sven Erik Hatleskog som er franchisetakere. Overfor Varden beskriver Sverre Halvorsen situasjonen som håpløs for alle parter. Han anslår at 20–25 ansatte er berørt.

– Men vi som eiere garanterer at alle skal få pengene sine, sier Halvorsen.

Han opplyser at en advokat nå gjennomgår alt som har med de ansattes tilgodehavende å gjøre.

– Hvor store beløp er det snakk om?

– Det er beløp fra rundt en tusenlapp og opp til 25.000–30.000 kroner. Samlet dreier det seg om flere hundre tusen kroner, bekrefter Halvorsen.

Vil bli begjært konkurs

De ansatte ved de tre Burger King-restaurantene er nå ansatt i Sverre Halvorsen og Sven Erik Hatleskog sine eierselskaper. Styreleder i disse selskapene, Morten Glenna, sier til Varden at 38-åringen blir politianmeldt og at selskapene hans vil bli begjært konkurs.

Som Sverre Halvorsen er Morten Glenna oppriktig lei for situasjonen som har rammet mange ansatte.

– Vi garanterer for at alle får alt de skal ha. Hvis noen har problemer med tanke på husleie og slike ting, låner vi dem pengene i mellomtida, sier Glenna.

Han er tydelig på at alt er blitt gjort for å komme i kontakt med 38-åringen – uten at man har lyktes. Alle kontrakter med 38-åringens tre driftsselskaper er sagt opp for flere måneder siden.

– For øvrig trenger jeg ikke å spekulere i hva han har gjort og ikke gjort. Jeg bare konstaterer at han skylder lønn til mange mennesker. Så vil det bli opp til bostyrer å gjennomgå de økonomiske disposisjonene som 38-åringen har foretatt, konstaterer styrelederen.

GARANTERER UTBETALING: Sverre Halvorsen er en av restaurantenes eiere. Foto: Privat

Har betalt det de skulle

Sverre Halvorsen er tydelig på at eierne hele tiden i henhold til inngått avtale har betalt 38-åringen det han skulle ha til driften i form av midler til varekjøp, husleie og strøm – det vil si det som ikke har med personalet å gjøre.

– Vi har betalt ham og vært à jour, men har ikke hatt tilstrekkelig kontroll på hans regnskaper, for vi har ikke fått regnskapene. Etter et møte hos regnskapsfører – der mannen også var til stede – har vi ikke sett noe til ham, opplyser Halvorsen.

Det har ikke lyktes Varden å komme i kontakt med 38-åringen.