Det var Kim Christian Swenson Gaarder (42) fra Kolsås i Bærum som døde i den tragiske ulykken i Åseåa for ei uke siden.

– Basert på opplysningene som har framkommet i politiets undersøkelser anses dette som en tragisk ulykkeshendelse, hvor omkomne har havnet i vannets strømninger i forbindelse med bading, og ikke klart å komme seg opp igjen, skriver politistasjonssjef i Midt- og Vest-Telemark, Sigrid Dahl, i en pressemelding fredag.

Funnet med undervannsdrone

I pressemeldingen opplyser politiet at de fikk inn melding om en mann i vannet ved en foss i Bø kl 19.14 fredag 7. juli. Meldingen kom via et annet familiemedlem som mannen hadde vært sammen med.

– Det ble umiddelbart iverksatt utrykning fra nødetatene for å redde liv, med blant annet dykkere og redningshelikopter. Nødetatene var på stedet cirka en halv time etter meldingen kom inn, det var utfordrende å komme seg inn til selve åstedet. Det var også utfordrende å søke i elva og omgivelsene grunnet terrenget og sterke krefter i vannet, heter det i meldingen.

Politiet opplyser at avdøde etter hvert ble lokalisert med undervannsdrone i kulpen under fossen klokka 00.56 lørdag 8. juli. Han ble hentet ut av vannet litt over klokka 02.00.

Omfattende søk

Ulykken sørget for en massiv redningsaksjon hvor det ble sendt både dykkere, klatregruppe og helikoptre til stedet sammen med politi, ambulanse og brannvesen.

Søkeforholdene i den strie elva ble betegnet som krevende. Det ble gjort omfattende søk etter mannen i elva uten resultat.

I halv to-tiden natt til lørdag 8. juli bekreftet politiet at mannen var funnet og at han dessverre var død.

KREVENDE: Dette bildet er fra redningsaksjonen sist helg. Foto: Politiet

Fikk melding tidlig

Politiets innsatsleder på stedet fredag for ei uke siden – Tor Einar Bakken – sa til Varden at politiet fikk melding på ettermiddagen om at en person hadde falt ned i en foss og en kulp i elva og at personene han var sammen med ikke klarte å se at mannen kom seg opp igjen.

– Vi var veldig raskt på stedet med alle nødetatene og også et redningshelikopter som kom til stedet. Vi startet søk med én gang, opplyste Bakken.

De pårørende ble ivaretatt av kriseteam fra kommunen etter ulykken.