– Dette visste jeg ikke noe om, sa en storøyd og for anledningen måpende Sputnik - langt dårligere kjent som Knut T. Storbukås.

Det var den tidligere manageren, Terje Welle Busk og kona Astrid som hadde invitert Knut Storbukås og hans kjære Viviann (70) til middag på Cafe Osebro.

Anledningen var selvsagt det meget runde året. Sputnik er 80. Fødselsdagen er 23. april, men det var altså den tredje dagen i mai at han ble hedret av hengivne venner og kolleger i Porsgrunn.

En såpass betydelig milepæl for en så betydelig mann går ikke ut på dato.

GAMLE KJENTE: Terje Welle Busk og Sputnik hadde mye å prate om. Foto: Per Arne Rennestraum

Men det ble ikke en parmiddag for fire, som Sputnik hadde blitt lurt til å tro. Den ene etter den andre veltet etter hvert inn døra på Cafe Osebro. Blant gjestene var tidligere samarbeidspartnere og gjengen som var med til Moskva den gangen Sputnik-spilte inn musikkvideoen til «Lukk opp din hjertedør» på Den røde plass.

Det er 33 år siden.

Dette PR-stuntet har ingen sett maken til i norsk musikkhistorie. Sputnik har oppgitt dette som høydepunktet i sin karriere.

– Det blir vel ingen snarlig retur til Russland slik omstendigheten er nå?

– Nei, det gjer vel ikkje det, svarer Sputnik og smiler lurt.

Litt forlegen er han over all oppmerksomhet. Men de faste rutinene skal ikke måtte vike til tross for stor ståhei. Rangling på byen er som vanlig helt uaktuelt for verdens mest berømte lastebilsjåfør.

– Jeg skal legge meg halv ni i dag også. Slik jeg alltid gjør, sa han.

Men la til at han muligens drøyer det en time i så godt selskap.