Det var mandag denne uka at videoen ble tatt og sendt videre på blant annet Snapchat.

To personer har sex på en benk på kollektivknutepunkt Kammerherreløkka, mellom jernbanestasjonen og Comfort hotell, i Porsgrunn.

På videoen ser man at det sitter en person på en annen benk bare få meter unna.

I forrige uke var det en liknende hendelse i Skien sentrum, der to personer hadde sex mens familier og barn var i nærheten for å feire første skoledag.

–Jeg kjenner ikke til denne hendelsen fra Porsgrunn. Det kan være mennesker som trenger hjelp, da snakker vi om helse og det er da ikke politiets spor, sier seksjonsleder for etterforskning og etterretning ved Grenland politistasjon, Annie Sandersen.

– Det er ingen som har henvendt seg til etterforskningsseksjonen knyttet til disse to hendelsene.

Straffbart å spre videoer

Varden har snakket med flere som mener at det er samme kvinne i begge videoene som nå spres på nett. Det er ikke samme mann.

– Det kan kan være straffbart å spre slike type videoer. Spredning av uanstendige bilder det er jo noe som kan medfører straffansvar, fortalte jourhavende i Sør Øst politidistrikt Lene Skeistrand til Varden i forrige uke.

Politiet vet ikke hvem personene er og kan derfor ikke si noe om dette er personer med utfordringer eller ikke.

– Vi har som sagt ikke fått noen henvendelse på dette. Men, om det er slik at det handler om sårbare mennesker, så har de personene samme rettigheter i forhold til vern, det er ikke fritt fram og ta video og sende videre. Sårbare mennesker har heller behov for omsorg enn det motsatte. Det å filme og sende det videre er ikke ikke omsorg, sier Sandersen.

– Jeg skjønner at folk synes at det er ubehagelig og det er fullt mulig å ringe til politiet når slikt skjer. Alle kan være enige om at det er ikke noe vi synes er så veldig hyggelig å være vitne til, det er privat, legger hun til.

Kan bli dyrt

Det kan også bli en dyr affære om man blir oppdaget midt i akten på offentlig sted.

– Det står om det i straffeloven paragraf 298. Ut fra det du beskriver kan det i følge straffeloven straffes med bot eller fengsel i inntil år. Det blir alltid gjort en konkret vurdering om hva som har skjedd, og er det egnet for forelegg så starter bøtene på 10.000 kroner, opplyste Skeistrand til Varden sist uke.

– Lovbestemmelsen er der for å beskytte allmennheten for den påtrengende opplevelsen som hører til i et privatrom. En skal skal være trygg på at man skal kunne oppholde seg der uten å få påtrengende inntrykk en ikke har valgt selv.