Politiet fikk melding fra en turgåer klokken 12.46 onsdag. Vedkommende hadde funnet en død person ved Tenvikodden mellom Larvik og Stavern.

– Det er naturlig å se funnet i sammenheng med søket etter den savnede kvinnen fra Stavern, men den døde personen er ikke identifisert, forteller politiadvokat Ole Jacob Garder i en pressemelding klokken 16.29.

Politiet meldte at det var gjort funn av en død person i Larvik i 14.30-tiden onsdag.

– Ikke andre savnede i området

– Det er særlig to ting som gjør at vi ser funnet i sammenheng savnet-saken i Stavern. Det ene er at det ikke er andre savnende i det aktuelle området som politiet leter etter, det andre er klærne personen hadde på seg, sier Garder.

Han legger til at dette er et område det tidligere ikke har vært søkt i. Politiet anslår at det er rundt fire kilometer i luftlinje mellom funnstedet og den savnede kvinnens bolig.

Paret bodde i Stavern, mens funnet er gjort ved Tenvikodden i Larvik.

– Politiet vil foreta en kriminalteknisk undersøkelse, og den døde personen vil bli obdusert, sier han.

Politiet opplyser at pårørende til den savnede kvinnen er varslet om funnet.

– Hvorvidt personen kan være utsatt for noe straffbart eller ikke, er alt for tidlig å ha noen formening om, sier Garder.

Kvinnen i 40-årene har vært savnet siden nyttår da hennes samboer ble funnet død i boligen i Stavern. Hun har i mange år bodd i Grenland og har også fast jobb her - som lærer ved en barneskole i Porsgrunn.

Onsdag ettermiddag er et større område sperret av i turområdet ved Tenvikodden, og politiets krimteknikere jobber på funnstedet.

– De jobber til de er ferdige og fortsetter eventuelt i morgen om det er behov for det, sier Garder.

Forfatter og tidligere politimann Jørn Lier Horst møtte turgåeren som gjorde funnet av den døde personen. Foto: Fredrik Nordahl

Funnet i turområde

Krimforfatter Jørn Lier Horst bor i området der funnet ble gjort. Han opplyser til Varden at han møtte turgåeren som gjorde funnet tidligere i dag. Funnet skal ha blitt gjort utenfor en populær tursti som heter Fjordstien, og han forteller at funnet skal ha blitt gjort et område som er litt utilgjengelig.

– Ifølge turgåeren bar det preg av å ha vært død en stund.