Nytt år, nye kombinasjoner av røde dager. Den store frykten er så klart at hardt tjente røde dager lander på lørdag eller søndag, og man går glipp av vel unt fri fra jobben.

Årets første røde dag er også årets første dag, og neste år lander 1. januar på en mandag.

Påska kommer tidlig neste år. Palmesøndag er - sjokkerende nok - på en søndag.

Skjærtorsdag er på 28. mars, og Langfredag på 29. mars. 2. påskedag kommer på mandag 1. april.

Vil du ha lang påskeferie, må du derfor be om fri 25. til 27. mars, som i utgangspunktet er vanlige arbeidsdager.

Langhelg

1. mai bryter opp uka, og kommer på en onsdag. Uka etter er Kristi Himmelfartsdag på torsdag 9. mai, dermed blir det en inneklemt fredag 10. mai. Fri på denne fredagen vil det bli rift om på mange arbeidsplasser.

Etter det kommer 17. mai på en fredag, etterfulgt av 1. pinsedag på søndag og 2. pinsedag på mandag. En skikkelig langhelg altså. 1. pinsedag er årets andre røde dag som kommer på en helg. 1. pinsedag er alltid på en søndag, så man kan jo lure hva som egentlig er poenget?

Til slutt på året har vi kanskje tidenes mest inneklemte fredag, som kommer 27. desember. 1. og 2. juledag kommer henholdsvis på onsdag og torsdag. Også denne vil fridagen kommer til å bli populær på arbeidsplassen.

Årets jul

Jula i år er rett rundt hjørnet, og du må nok være kjapt på hvis du skal sikre deg fri disse dagene.

I år lander selve julaften på en søndag. Men de to dagene som faktisk er røde, 1. og 2. juledag, kommer på mandag og tirsdag.

27. til 29. desember er dermed vanlige arbeidsdager.

Har du barn i Skien kommune er det også verdt å merke seg at siste skoledag før jul er torsdag 21. desember, mens første skoledag i 2024 er onsdag 3. januar.