Det har kokt i sosiale medier etter at Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) på en pressekonferansen tirsdag kveld bekreftet av lærerstreiken var over.

Regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemd og stoppet dermed streiken som har berørt cirka 70.000 barn og unge.

Varden ønsker å høre din mening - var det riktig av regjeringen å stoppe lærerstreiken nå?

Bli med i debatten!

Siste innlegg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

Lærere har ikke et eneansvar for utsatte barn og unge

Det er KS som i motsetning til lærerne har et ansvar for et tilbud til barn og unge også utenom skolen. Dette ser folk ut til å glemme. Det legges ansvar på lærerne for at utsatte barn og unge ikke har et tilbud. Lærere har ikke et eneansvar ovenfor utsatte barn og unge. Kravene øker stadig med en master utdanning mens lønna står på stedet hvil. Vi roper høyt om god og likeverdig opplæring til alle barn. Det krever gode utdannede lærere. Tvungen lønnsnemd er å si til elever og foreldre at vi må akseptere å få undervisning og karakterer fra personer uten lærerutdanning.

Lilly Deildok

Hei Lilly,

Takk for at du deler din mening!

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen

– Tvungen lønnsnemnd gagner kun arbeidsgiver

Selvfølgelig er det feil at regjeringen grep inn! Tvungen lønnsnemd gagner kun arbeidsgiver(det vanlige er at man får det siste tilbudet arbeidsgiver la på bordet), sånn sett sitter arbeidsgiver stille i båten for han vet at før eller siden vil regjeringen gripe inn. Streikeretten er ikke reell når motparten sitter med ett ess i ermet. Godt at Moxness vil at det skal sees på hele ordningen.

alfonso jelvez

Takk for at du deltar i debatten, Alfonso!

Vendy Berg Hegle

– Skal vi akseptere at ufaglærte inntar rollen som lege, advokat eller politi?

Nei, ikke riktig. Lærere har streikerett, som eneste handlingsmulighet. Det er mangel på utdannede lærere. Hvorfor skal man gå 5 år på skole og få flere hundretusener i studiegjeld når man kan gå rett ut av vgs og innen den tid en lærerstudent er ferdig med studiene, har man i flere yrker, som krever fagbrev eller ikke krever utdanning i det hele tatt, like mye eller høyere lønn enn læreren? Og skal vi akseptere at ufaglærte inntar rollen som lege, advokat, dommer, politi eller annet? Nei.

Lærere har ansvar for utdanning. Helsepersonell, leger, psykologer, m.m. har ansvar for psykisk helse.

Silje Vatten

Hei Silje. Takk for at du deler din mening.

Mvh Vendy, Varden

Vendy Berg Hegle
Heidi Erikssen

Innlegg uten fullt navn vil ikke bli publisert

Vi ønsker at alle som deltar i debatten signerer sitt innlegg med fullt navn. Anonyme innlegg blir dessverre ikke publisert.

Hilsen Heidi Erikssen, debattansvarlig i Varden

Takk til handlekraftig og engasjert ordfører

Det var riktig å avslutte den langvarige streiken nå da det har gått altfor lang tid hvor partene ikke ble enige. Takk til handlekraftig og engasjert ordfører.

Karoline

Hei Karoline,

Takk for ditt innlegg, fint om du signerer med fullt navn neste gang.

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen

Takk Kåss

Det var helt riktig! Kåss snakket på vegne av elevene som ikke har hatt noen stemme selv. Han forsøkte å formidle dette, men folk mener han støttet KS selv om han gjentatte ganger sa at han ønsket at partene skulle komme til enighet. Folk hører det dem selv ønsker, og vinkler det deretter. Kåss snakket på vegne av elevene i Porsgrunn kommune som har slitt under denne streiken, den manglende strukturen i så lang tid har gått utover den fysiske og psykiske helsen til barna.

I en ny runde får barna som har dratt lasset alene i denne runden skånes, og det bør fokuseres på effektivitet! Takk Kåss

Amalie

Hei Amalie,

Takk for ditt innspill. Det er helt klart flere som i likhet med deg har vært bekymret for barn og unges psykiske helse på skolene som har vært streikerammet.

Flott om du signerer med fullt navn neste gang du deltar i debatten hos oss!

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen

Ikkje rektig

Nei det var ikkje rektig

Johan Bråthen

Hei Johan,

Kan du utdype hvorfor du mener at det var feil av regjeringen å gripe inn?

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen

Streikeretten burde begrenses

Den norske modellen med streikerett burde fornyes. Dette går ut over tredje person og burde begrenses i hvor lenge en streik burde få lov til å vare.

Feks. Maks 3 uker.

Kommer ikke partene til enighet da burde tvungen lønnsnemnd iverksettes

Alfinn Rasmussen

Hei Alfinn,

Takk for ditt innspill.

Hilsen Heidi Erikssen, Varden

Heidi Erikssen
Heidi Erikssen

Hva synes du om at regjeringen grep inn i lærerstreiken?

Tirsdag kveld kunne Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (AP) sammen med partene i streiken bekrefte at den 15 uker lange streiken var over.

Regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemd og stoppet dermed streiken som har berørt cirka 70.000 barn og unge.

Nå uttrykkes det både skuffelse og lettelse over at streiken er over i sosiale medier. Hva mener du? Var det riktig av regjeringen å gripe inn?

Bli med i debatten!

PS: Alle som ønsker å delta i debatten må signere med fullt navn.