– Dette var en veldig hyggelig beskjed, sier Ulrikke Nordh da Varden ringer henne med nyheten.

Les innlegget «Jeg er en av lærerne som har CVen klar» her

Leserinnlegget har tydelig truffet en nerve, og i skrivende stund har godt over 22.000 personer lest teksten hennes. I tillegg gikk innlegget som en farsott i sosiale medier hvor det fikk mange hundre likes og kommentarer.

– Læreryrket er et yrke alle har et forhold til, men mange vet nok ikke helt hva det innebærer og hvor tøff hverdagen kan være. Intensjonen med å skrive innlegget var å gi folk et bedre innblikk i hva vi står i, forklarer Nordh.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger i etterkant av at innlegget ble publisert i Varden. Særlig fra andre lærere.

– Mange kjenner seg igjen og har takket for at jeg deler.

Nordh er engasjert i flere saker og utelukker ikke at det kan bli nye tekster i fremtiden.

Nært og rørende

Juryen, denne gang bestående av frontsjefene Julie Anda Hovland og Martin Øyvang, har gått gjennom alle innleggene som har kommet inn i mars – og er enige om at Ulrikke Nordh er månedens vinner.

– Månedens innlegg er nært og rørende – og vi får et innblikk inn i en krevende arbeidshverdag. I tillegg er innlegget informativt og har blitt utrolig godt lest. Gratulerer, Ulrikke Nordh!, sier Anda Hovland.

Som vinner av månedens leserinnlegg motter Nordh 2000 kroner.

I fjor sommer startet Varden kåringen av månedens leserinnlegg for å få flere til å delta i samfunnsdebatten.

– Vi vet at det er mange telemarkinger som har mye på hjertet og sitter med meninger som fortjener spalteplass, sier debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen, og legger til:

– Det er fortsatt sånn at det er mange av de samme stemmene som går igjen i spaltene, og det gjenspeiles også i temaene. Vi håper at flere vil si sin mening fremover, og oppfordrer særlig yngre lesere og personer med minoritetsbakgrunn til å delta.

Sitter du på et godt tema, men er usikker på hvordan du skal gå frem for å få det ned på papiret? Send en epost til heidi.erikssen@varden.no for å få hjelp og innspill.

I tillegg har Varden laget en egen mal med konkrete tips til hvordan du kan skrive et godt leserinnlegg. Tipsene finner du her.

SI DIN MENING! Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no