Rettssaken mot en politimann fra Telemark fortsatte i tingretten på Kongsberg torsdag. Saken dreier seg om hvorvidt politimannens maktbruk overfor Kevin Winness Simensen og Kristian Pablo Teigen natt til 30. oktober i fjor er lovlig, eller om politimannen opptrådte grovt uaktsomt ut ifra sin tjenesteplikt.

– Begynte å krangle

Den tiltalte politimannen i 30-årene erkjente ikke straffskyld da rettssaken ble innledet. Flere vitner ble ført i tingretten torsdag, blant disse en vekter som var på jobb på utestedet Privat i Kongsberg natt til 30. oktober.

På rettens første dag kom det fram at Simensen hadde blitt nektet å komme inn på utestedet forut for basketaket med politimannen ved 01.45-tiden den samme natta.

I retten torsdag fortalte vekteren ifølge Dagbladet at Simensen «ikke klarte å oppføre seg», og at Simensen begynte å krangle med ham på tross av at han gjentatte ganger fikk beskjed om å forlate stedet.

Vekteren tilkalte derfor politiet. I retten sa han at han merket seg at Simensen stirret ham i øynene.

– Han tok tommelen over strupen sin. Jeg oppfattet det som en drapstrussel, oppga vekteren i tingretten, skriver Dagbladet.

– Fryktet for liv og helse

Simensen har ikke erkjent å ha drapstruet vekteren. På rettssakens første dag forklarte Simensen at han gikk ut for å røyke og at han spurte om hvorfor han ikke slapp inn igjen.

Den tiltalte politimannen forklarte i retten onsdag at han aldri tidligere i sin karriere har vært reddere som under basketaket med Simensen.

– Jeg fryktet for liv og helse ja. Han (Simensen) var sterkere enn meg. Hadde han fått meg ned i bakken, vet jeg ikke hva han ville ha gjort. Frykten gjorde også at jeg brukte batong på ham da han lå på bakken, forklarte tiltalte på spørsmål fra aktor.

– Preget av sjokk

Fornærmede Simensen på sin side sa i sin frie forklaring onsdag at han opplevde at han ble overfalt.

– Jeg ble grepet tak i. Jeg sa «ikke rør meg». Hele sekvensen var preget av sjokk. Jeg ble overfalt. Det var det jeg reagerte på. Du tenker – hva er det som skjer. Så dro han (tiltalte) fram batongen. Jeg tenkte jeg måtte redusere skadene så mye som mulig. Jeg husker at det ble brukt pepperspray en del ganger, kaos og folk oppå meg. Det jeg opplevde var at jeg ble overfalt, ikke at jeg ble pågrepet, forklarte Simensen i retten.

Rettsforhandlingene avsluttes fredag.